Kardiológiai Magánrendelő
Debrecen

Főoldal Rólunk Kardiológiai vizsgálatok Kardiológiai vizsgálatok ára Bejelentkezés, elérhetőségek,  English - Cardiology, Hungary
Kardiológiai vizsgálat, Debrecen - magánredelő

Dr. Bod Emil kardiológus főorvos

logoKardiológiai magánrendelés

4032 Debrecen, Lehel u.22.
Hatvani István Gyógyszertár és Egészségközpont
+36 30 347 09 61

Sport és a szív

Egy ismert fiatal élsportoló hirtelen halála sokkolja a közvéleményt. A teljesítménykényszer egyre gyakrabban vezet ilyen tragédiához.

Sajnos a szabadidő sportolók között is előfordulnak hasonló esetek csak azok nem kapnak ekkora publicitást. Ezek szerint ne sportoljunk?

De, nagyon is javasolt mindenkinek a kora, állapota, lehetőségei szerint valamilyen mozgás végzése, mert a sportnak a szervezetre kifejtett jótékony hatásait vég nélkül lehetne sorolni.

Lehetőleg a mozgás minél intenzívebb legyen, annál jobban érvényesülnek kedvező élettani hatásai. Amennyiben az erőteljes tréning örömeit és pozitív hatásait szeretnénk élvezni, de el akarjuk kerülni a vele járó veszélyeket, akkor célszerű tisztában lennünk szervezetünk, keringési rendszerünk állapotával.

Az edzésprogram, vagy új, még számunkra ismeretlen sport megkezdése előtt célszerű részletes kardiológiai vizsgálatot végezni. Ez tisztázhatja szívünk állapotát, a terhelhetőség mértékét, a ritmuszavarokra való hajlamot, hogy elkerülhessük a túlzott igénybevétel veszélyeit.

 

| Főoldal | Rólunk | Kardiológiai vizsgálatok| Kardiológiai vizsgálatok ára | Betegtájékoztatók | Elérhetőségek, bejelentkezés |

* A mellkasi fájdalom kivizsgálása * A szívhalál megelőzhető? * Szívultrahang vizsgálat * Az otthoni vérnyomásmérés szabályai *
* Sport és a szív * Szex és szívbetegség * ABPM jelentősége a hypertonia diagnózisában *