Kardiológiai Magánrendelő
Debrecen

Főoldal Rólunk Kardiológiai vizsgálatok Kardiológiai vizsgálatok ára Bejelentkezés, elérhetőségek,  English - Cardiology, Hungary
Kardiológiai vizsgálat, Debrecen - magánredelő

Dr. Bod Emil kardiológus főorvos

logoKardiológiai magánrendelés

4032 Debrecen, Lehel u.22.
Hatvani István Gyógyszertár és Egészségközpont
+36 30 347 09 61

Szívultrahang vizsgálat

Az orvostudomány egyre fokozódó specializációjának vagyunk tanúi. Ennek része, hogy az egyes szakmák speciális diagnosztikai igényeit egyre inkább az e célra kifejlesztett készülékek tudják csak megfelelő színvonalon kiszolgálni.

A mozgó szív és az áramló vér illetve a számtalan szívhiba pontos non-invazív haemodinamikai vizsgálatára csak az erre a célra kifejlesztett, a megfelelő modalitásokat tartalmazó és a haemodinamikai számításokhoz szükséges szoftvereket tartalmazó nagy tudású kardiológiai célkészülékek alkalmasak.

Az úgynevezett kombinált készülékek jól megfelelnek a hasi illetve egyéb céloknak, de kardiológiai vizsgálatra csak sok kompromisszummal alkalmazhatóak, inkább csak tájékozódó vizsgálatra alkalmasak, a definitív diagnózishoz gyakran tovább kell utalni a beteget megfelelően felszerelt rendelőbe.

Csak kardiológiai célra fejlesztett géppel lehet megfelelő képet kapni túlsúlyos, vagy emphysemás betegről. A képminőség illetve a color doppler érzékenysége sokkal jobb egy ilyen készüléken, mint egy kombinált társán, illetve olyan modalitásokat tartalmaz/TDI: szívizom szöveti doppler és strain imaging/ amelyek ma már elengedhetetlenek a szívizom mozgászavarainak megítélésében.

A kardiológiai ultrahang fejlesztés egy további jelentős vívmánya, hogy az utóbbi években a hordozható készülékek már olyan szintre jutottak, hogy gyakorlatilag ugyanazt a tudást és teljesítményt nyújtják , mint korábban egy 150 kg-os készülék.

A mobil ultrahang előnyei egyértelműek. Vele egyre inkább megvalósítható, hogy az egészséges orvos menjen a beteghez, mint fordítva. Lehetővé teszi a nehezen mobilizálható, fekvő, rossz állapotú betegek vizsgálatát. Rendelők, részlegek között gyorsan mozgatható, a konzílium gyorsan, megfelelő információ tartalommal megvalósítható.

A modern non-invazív kardiológia alapja ma már egy teljes haemodinamikai vizsgálatra alkalmas kardiológiai ultrahang, mellyel definitív diagnózishoz lehet jutni és gyakran az invazív módszereket is ki lehet váltani.

 

| Főoldal | Rólunk | Kardiológiai vizsgálatok| Kardiológiai vizsgálatok ára | Betegtájékoztatók | Elérhetőségek, bejelentkezés |

* A mellkasi fájdalom kivizsgálása * A szívhalál megelőzhető? * Szívultrahang vizsgálat * Az otthoni vérnyomásmérés szabályai *
* Sport és a szív * Szex és szívbetegség * ABPM jelentősége a hypertonia diagnózisában *